ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (Ε.Σ.Χ.Α.) με επιστολή της συνεχάρη την Α.Ε.Κ. για την ιστορική επιτυχία της ανδρικής της ομάδας να προκριθεί στα ημιτελικά της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης «Τσάλεντζ Καπ».

 

Στην επιστολή που απεστάλη στον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ., κ. Αλέξανδρο Αλεξίου, και στον Γ’ Αντιπρόεδρο, κ. Σταμάτη Παπασταμάτη, τονίζεται ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ε.Σ.Χ.Α., το γεγονός ότι η Α.Ε.Κ., που ανήκει στις ομάδες του δυναμικού της, έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο άθλημα μας.

«Πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή της ομάδας Νίκο Γραμματικό, στους αθλητές αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν για την σπουδαία αυτή διάκριση που αποτυπώθηκε με τις δυο νίκες επί της Μπέρχεμ από το Λουξεμβούργο στις αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση» αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

Η Ε.Σ.Χ.Α., όπως και όλος ο φίλαθλος κόσμος του Χάντμπολ, εύχεται ολόψυχα καλή συνέχεια στην Α.Ε.Κ., στην προσπάθεια της στα ημιτελικά του θεσμού απέναντι στην Πορτογαλική Μαδέϊρα, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του «Τσάλεντζ Καπ». 

Σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη 27/03/2018 και ώρα 14.00 στα γραφεία της Ε.Σ.Χ.Α. (Γ’ Σεπτεμβρίου 56-3ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος μίνι και μίνι κορίτσια  Ε.Σ.Χ.Α. 2017-2018.

Η έναρξη των πρωταθλημάτων ορίζεται το Σαββατοκύριακο 14/04-15/04/2018.

 

Στην κλειστή αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του Ολυμπιακού Σταδίου αρχίζει σήμερα το 6ο Διεθνές τουρνουά «Βριληττός» Χάντμπολ Παίδων U16 με την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων Ρωσίας, Κίνας, Ισραήλ, Ρουμανίας, Κροατίας, Ισλανδίας, Βοσνίας και Ελλάδας.

 

Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση για το άθλημα μας, φιλοξενείται στην Αθήνα και οι αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, διοικητικά στελέχη των συλλόγων που ασχολούνται με το Χάντμπολ στην Αττική πρέπει να δώσουν το παρών, ενισχύοντας με το χειροκρότημα τους και την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας Παίδων (U16).

 

To πρόγραμμα της Εθνικής μας:

 

Παρασκευή 30/3/2018: Ελλάδα-Ρωσία (17.00)

 

Σάββατο 31/3/2018: Ελλάδα-Κίνα (16.45)

 

Κυριακή 1/4/2018: Ελλάδα-Ισραήλ (13.30)

 

Την Δευτέρα 2/4/2018 γίνονται οι χιαστί συναντήσεις, τα ημιτελικά και οι τελικές συναντήσεις, με το μεγάλο τελικό να αρχίζει στις 20.15.

 

Εξαιρετική πρωτοβουλία από την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) την οποία χαιρετίζει και η Ε.Σ.Χ.Α. αποτελεί το γεγονός ότι η Ομοσπονδία του αθλήματος μας είναι η Πρώτη Ομοσπονδία που ενστερνίζεται το όραμα του προγράμματος «Make Place For One More Woman» για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό, στην προπονητική καθοδήγηση, την διοικητική στελέχωση καθώς και την άρσης των αποκλεισμών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, της Ο.Χ.Ε. με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.), υλοποιήθηκε ένα πολύ ωραίο βίντεο, που παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) και στο οποίο διεθνείς παίκτριες του Χάντμπολ στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την ενασχόληση των γυναικών με τον αθλητισμό. Στο βίντεο παρουσιάζονται οι αθλήτριες:  Βάσω Σκάρα (διεθνής παίκτρια, συμμετείχε στην Ολυμπιακή ομάδα του 2004, Αναγέννηση Άρτας), Φραγκούλα Παπανικολάου (αρχηγός Εθνικής Ομάδας-ΟΦ Νέας Ιωνίας), Έλσα Μάστακα (αρχηγός Εθνικής Ομάδας και Mπιτς Χάντμπολ-ΠΑΟΚ), Κατερίνα Βαφειάδου (διεθνής παίκτρια-ΟΦ Νέας Ιωνίας), Ολίνα Ανδρίτσου (διεθνής παίκτρια-ΓΑΣ Καματερού), Άντζελα Καρελά (διεθνής παίκτρια-ΓΑΣ Καματερού). Επίσης στο βίντεο υπάρχει και σχετικό μήνυμα για την πρωτοβουλία του προγράμματος από την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη (ασημένια ολυμπιονίκης του πόλο το 2004). Η κ. Κοζομπόλη είναι και η εμπνεύστρια του εν λόγω προγράμματος και διεξάγεται με την συνεργασία και την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένο βίντεο προβάλλεται ήδη από τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας ως μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα, για την ενασχόληση των γυναικών με τον αθλητισμό μέσα από το πρόγραμμα «Make Place For One More Woman», προβάλλοντας παράλληλα και το άθλημα μας.

Δείτε το video